Ruster opp Olavsberget og Kattøya Bystyret har vedtatt å gjøre Olavsberget og K…


Ruster opp Olavsberget og Kattøya

Bystyret har vedtatt å gjøre Olavsberget og Kattøya enda mer attraktivt og tilgjengelig for alle i Porsgrunn. I dag åpnet ordfører Robin Kåss det som trolig er landets første flytende vannklosett.

Doene er festet i flytebryggen som ligger mellom Olavsberget og Kattøya. De er koplet opp mot avløpssystemet med sjøkabler. Dette er bare ett av de tiltakene som nå gjøres i området.

På Kattøya er det en ny lavvo som folk kan benytte på tur. For fiskerne skal det monteres en kum til rensing av fisk. Stupetårnene blir fikset og malt i løpet av vinteren. Gangforbindelsene blir reparert med tanke på fremkommelighet.

I tillegg er det skiltet bedre. På parkeringsplassen har det kommet et skilt til badeanlegget og Kattøya. Det er også satt opp et informasjonsskilt om Presteåsen nærområde.

– Tiltakene kommer blant annet etter mange innspill politikerne har fått fra innbyggere i Porsgrunn, forteller ordfører Robin Kåss.

Ordføreren tror det er flere som kommer til å bruke fiske- og turområdet nå. Han håper også folk vil ta godt vare på toalettene.

– Toalettanlegg gjør det enklere for de besøkende, og bedrer trivselen i området, sier Kåss.

– Når vi i tillegg etterhvert får på plass ny sykkelsti ved Nystrandvegen, blir denne perlen innerst i Eidangerfjorden enda mer brukt av både store og små. Dette vil øke ytterligere øke attraktiviteten til Porsgrunn som boområde, avslutter ordføreren.

Source

3 Svar til "Ruster opp Olavsberget og Kattøya Bystyret har vedtatt å gjøre Olavsberget og K…"

 1. Kaja Hvitstein-Strøm   august 29, 2016 at 2:47 pm

  Hva med gang/sykkelvei på Bergsbygdaveien? Frustrerende for oss med barnevogn å bli nedprioritert på denne farlige veien som en kjører i 60 km/t hvis vi skal ned til Olavsberget!

  Svar
 2. Ann Christin Ranvik   august 29, 2016 at 4:19 pm

  Den veien er farlig for alle som prøver seg uten bil. Det er ikke stedet for sykling heller….

  Svar
 3. Mari Larsen   august 30, 2016 at 8:31 am

  Flaut!!!

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.