Hvorfor et felles brannvesen? De tillitsvalgte i Grenland brann- og redningsves…


Hvorfor et felles brannvesen?

De tillitsvalgte i Grenland brann- og redningsvesen har sagt noe om intensjonen med en sammenslåing. Her kan du lese noen av deres tanker:

1. Samfunns- og risikoendringer medfører nye og andre beredskapsutfordringer som stiller et strengere krav til samarbeid, samordning og ressursutnyttelse. De tillitsvalgte er enig om at et endret risikobilde i samfunnet, krav til profesjonalisering og nye forskrifter løses best gjennom et tett samarbeid.

2. Alle signaler tyder på at sentrale myndigheter vil fastsette enda strengere krav til forpliktende brann- og beredskapssamarbeid.

3. Grenland er en av Norges største risikoregioner med industri, maritim sjøtransport og natursårbare områder. Det er også omfattende skog- og utmarksområder i mange kommuner.

4. Evalueringer etter store og ekstraordinære hendelser peker også på mer samvirke og forpliktende brann- og beredskapssamarbeid.

5. Større brannvesen har bedre forutsetninger for å lykkes i en beredskapshåndtering enn mindre enheter.

6. Større fagmiljø, mer profesjonalisering og flere spesialiseringer bidrar til et bedre forebyggende- og beredskapsarbeid.


Hvorfor et felles brannvesen?

Vi har spurt de tillitsvalgte i Grenland brann- og redningsvesen om intensjonen med en sammenslåing?

Samfunns- og risikoendringer medfører nye og andre beredskapsutfordringer som stiller et strengere krav til samarbeid, samordning og ressursutnyttelse. De tillitsvalgte er enig om at et endret risikobilde i samfunnet, krav til profesjonalisering og nye forskrifter løses best gjennom et tett samarbeid.

Alle signaler tyder på at sentrale myndigheter vil fastsette enda strengere krav til forpliktende brann- og beredskapssamarbeid.
Grenland er en av Norges største risikoregioner med industri, maritim sjøtransport og natursårbare områder. Det er også omfattende skog- og utmarksområder i mange kommuner. Evalueringer etter store og ekstraordinære hendelser peker også på mer samvirke og forpliktende brann- og beredskapssamarbeid. Større brannvesen har bedre forutsetninger for å lykkes i en beredskapshåndtering enn mindre enheter. Større fagmiljø, mer profesjonalisering og flere spesialiseringer bidrar til et bedre forebyggende- og beredskapsarbeid 🙂


Source

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.