Gratulerer til Tveten ungdomsskole med seier i Abelgøy! For 4. gang stakk Tvete…


Gratulerer til Tveten ungdomsskole med seier i Abelgøy!

For 4. gang stakk Tveten ungdomsskole av med seieren i mattekonkurransen Abelgøy.

Mina Christine Lundsten, Guro Halvorsdatter Røyneland og Anders Rabe representerte skolen i den årlige matchen mellom ungdomsskolene i Porsgrunn.

Selve konkurransen foregikk ved Statoils forskningssenter på Herøya 22. mars.

Kommunalsjef Tollef Stensrud stod for premieutdelingen i dag. Foruten heder og ære, fikk elevene en pokal hver. Skolen fikk også en vandrepokal.

De 3 elevene skal videre representere Porsgrunn under AbelGrenland+. Der møter de vinnere fra de andre kommunene i Grenland til konkurranse. Denne finalen går av stabelen på DuVerden 8. mai.

Det er 20. gangen Abelgøy-konkurransen holdes i Porsgrunn. I Abelgøy konkurrerer 9. klassene ved ungdomskolene i Porsgrunn om hvem som gjør det best i matematikk. Hver skole er representert med 3 elever.

Hele tiden har hensikten vært å stimulere interessen for matematikkfaget hos jenter og gutter. Det er kommunene i Grenland, Statoil og DuVerden sjøfartsmuseum + vitensenter@ som samarbeider om konkurransen.

På bildet fra venstre: Mina Christine Lundsten, Guro Halvorsdatter Røyneland, Anders Rabe, rektor Kirsten Hansen og kommunalsjef Tollef Stensrud
Source

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.